APK Leusden

APK Leusden

Hoe fijn is het om weer een jaar zorgeloos de weg op te gaan? Wil je zeker weten dat je auto volgens de wettelijke verplichtingen mag blijven rijden? Je APK keuring regel je in Leusden bij Autobedrijf Doornekamp.

Een APK-keuring houdt de regels van de RDW aan. Dit betekent dat onze APK-keurmeesters uw auto controleren en beoordelen volgens officiële richtlijnen. Onze keurmeesters zijn gediplomeerd en ervaren. Uw auto is dus in goede handen.

Wilt u zelf alvast wat doen, voordat u de auto bij ons afgeeft? Dat mag! U kunt de bandenspanning controleren, de verlichting nalopen en de nodige vloeistoffen bijvullen. Twijfelt u en wilt u dit liever door onze keurmeesters laten doen? Geen probleem, wij doen het net zo graag! Een afspraak voor APK in Leusden is zo gemaakt.

Wat zijn de regels voor APK?

Wanneer en hoe vaak uw auto gekeurd moet worden volgens de APK richtlijnen, verschilt per voertuig. De leeftijd van auto speelt bijvoorbeeld mee. Heeft u een nieuwe auto, die nog geen vier jaar oud is? Dan hoeft deze waarschijnlijk niet gekeurd te worden. Is de auto ouder dan vier jaar, dan volstaat een eerste keuring. Eens per twee jaar laat u uw auto APK keuren.

Rijdt u in een auto die ouder is dan acht jaar? Dan wordt uw auto jaarlijks gekeurd. De specifieke richtlijnen vindt u op de website van he RDW. Mocht u twijfelen en vragen hebben, bel ons dan gerust. We zijn gevestigd in Leusden, waar we regelmatig APK keuringen doen.

Auto’s verkocht

APK-beurten

Klanttevredenheid

Wat is een APK keuring?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Dit is een Europese wettelijke verplichting voor autovoertuigen. Een APK keuring is een technische momentopname. De staat van uw auto wordt hierbij gecontroleerd. Zonder geldige APK mag je auto officieel de weg niet op.

Bij een APK Keuring worden meerdere dingen gecontroleerd. Onderdelen die gerelateerd zijn aan de verkeersveiligheid bijvoorbeeld. Denk aan je banden, remmen, verlichting en schokdempers. Ook de administratieve zaken vallen hieronder, zoals de kilometerstand, je voertuigbewijs en de brandstof.

Hoe maak ik een afspraak voor APK in Leusden?

Het is sowieso aan te raden om op tijd een afspraak in te plannen. Is uw APK nog maar twee maanden geldig? Bel ons dan nu alvast om een dag af te spreken. Wacht niet tot het laatste moment. De kans is altijd aanwezig dat er meer mensen zijn met afspraken. Soms hebben we pas over een paar weken plek. Daarom is het verstandig om er tijdig bij te zijn.