Auto banden vervangen in Leusden

Auto banden vervangen in Leusden

Elk voertuig krijgt te maken met slijtage, onderhoud en vervanging. Banden zijn hier het perfecte voorbeeld van. Geen enkel onderdeel is zo gevoelig als autobanden. Het zijn immers de onderdelen die de meeste impact voelen. In Leusden banden laten vervangen? Bij Autobedrijf Doornekamp helpen we u graag verder.

Wanneer banden vervangen?

De banden van uw auto kunnen vrij lang mee. Wel zijn er een aantal factoren die bepalend zijn. De levensduur van banden is afhankelijk van een aantal zaken. Rijgedrag bijvoorbeeld. Het aantal remstops dat u maakt en de snelheid waarmee dit gebeurt.

Er is geen wet die bepaalt wanneer de banden van uw auto vervangen moeten worden. Wel zijn er richtlijnen, bijvoorbeeld onder de APK richtlijnen. Slechte autobanden komen niet door de APK heen. Dit zijn banden die minder profieldiepte hebben dan 2.0 mm. Bij gladheid remmen dit soort banden niet goed mee. Bij winterbanden is dit 4.0 mm.

Wel geven dealers en reparateurs een richtlijn mee. Bij een gemiddelde auto zijn de banden aan de voorkant na 30.000 tot 40.000 kilometer toe aan vervanging. De achterbanden kunnen meer kilometers aan. Op de voorbanden ligt namelijk meer drukt vanwege het motorblok.

Het vervangen van auto banden in Leusden doet u bij Autobedrijf Doornekamp. Mocht u twijfelen over de staat van de banden, kom dan gerust eens langs. Een afspraak inplannen mag ook.

Auto's verkocht

APK-beurten

Klanttevredenheid

Hoe hou je auto banden lang goed?

Alles begint bij rijgedrag. De manier waarop u in uw auto rijdt, is bepalend voor de staat en kwaliteit van uw voertuig. Te vaak en intensief remmen, draagt niet bij aan de levensduur van de banden. Wild in uw auto scheuren, is ook niet bevorderlijk.

Daarnaast kunt u regelmatig zelf onderhoud plegen aan de banden. Controleer regelmatig de bandenspanning en zorg dat de banden uitgebalanceerd zijn. Ook kunt u zelf naar de profieldiepte van de banden kijken, of op slijtagesporen letten. Heeft u een keer hard moeten remmen? De kans is aanwezig dat dit te zien is op de banden.

Bandenspanning kunt u controleren bij de benzinepomp. In het boekje van uw auto staat aangegeven om hoeveel bar het gaat. Neem wat kleingeld mee, zodat u de machine kunt bedienen. Bandenspanning is erg belangrijk voor de levensduur van goede banden. Rijdt u te lang met banden die een te lage bandenspanning hebben, dan draagt dit niet bij aan de duurzaamheid van de banden.

Banden in Leusden omwisselen

In Leusden auto banden laten wisselen? Bij Autobedrijf Doornekamp zijn we u graag van dienst. Van oorsprong zijn we een Mazda garage, maar tegenwoordig mogen we alle merken van service voorzien. We zijn een CarProf garage en dat betekent dat we elke auto van elk merk service bieden.

Heeft u andere vragen over het onderhoud van uw auto? Of weet u niet goed hoe lang uw banden nog mee kunnen? Wees vrij om ons een belletje te geven. We zijn een servicegerichte garage, dus we staan u graag te woord.